Junior Engineer

Fulltime

Brainstormen - ontwikkelen en ontwerpen van nieuwe producten - prototypes maken - matrijzen laten maken - testen én uiteindelijk afleveren van een productie klaar product. En dat alles in één functie! Dat biedt Coulisse in de rol van junior engineer. De afdeling Engineering bestaat uit een team van tien collega’s en zij zoeken creatief, initiatiefrijk talent met ambitie om in het vak te excelleren. Heb jij passie voor slim en duurzaam ontwikkelen en verdiep jij je graag in nieuwe technieken? Kom dan eens kijken in onze showroom, werkplaats én testruimte.     

Jouw rol als Junior Engineer

In deze positie houd jij je bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten voor raamdecoratie en zonwering in de breedste zin van het woord, voor zowel onze DIY afdeling (Do It Yourself) als onze Components (maatwerk branche) producten. Binnen Coulisse vormen dit onze twee divisies. Bij alle fasen van het ontwikkelproces ben je betrokken.

Jouw taken

 • Opstellen van pakket van eisen
 • Modulair opbouwen van nieuwe producten in SolidWorks
 • Maken en testen van prototypes
 • Opstellen van specificaties en overzichten met benodigde componenten voor de productie
 • Aanvragen van matrijzen bij leveranciers
 • Meedenken over nieuwe slimme technieken en duurzame materialen
 • Meedenken over de verdere ontwikkeling van de besturing van onze gemotoriseerde raambekledingssystemen     

Jouw werkomgeving

Je zal deel gaan uitmaken van het engineering team. Dit energieke team bestaat uit 10 medewerkers, waaronder zes engineers, een documentalist en werkplaats medewerkers. De afdeling is verantwoordelijk voor alle technische productontwikkelingen voor ons complete assortiment in raamdecoratie. Hieronder vallen de producten zelf, maar ook tools die de klant in staat stelt goed en eenvoudig onze producten te kunnen assembleren.

In jouw positie rapporteer je rechtstreeks aan de Manager Engineering.

Welkom in jouw nieuwe wereld

Coulisse heeft een nuchtere en dynamische bedrijfscultuur waar eigen initiatief en inzet wordt aangemoedigd. Vooral de open, prettige werksfeer en de ruimte voor ontwikkeling wordt door onze medewerkers bijzonder gewaardeerd.

Bij Coulisse léven we raambekleding. Op basis van de laatste trends en ontwikkelingen ontwerpen we eigen producten en collecties, die we vervolgens over de hele wereld laten produceren en in de markt zetten. Tot ons assortiment behoren onder meer rolgordijnen, plissés, lamellen en vouwgordijnen. Binnen Coulisse zijn er twee bedrijfsonderdelen, waarbij de divisie Components zich richt op het leveren van onze producten in onderdelen voor de maatwerkbranche, en de divisie Do It Yourself (DIY) op het leveren als gereed product voor de doe-het-zelfmarkt. Deze onderverdeling vind je in de gehele productrange terug.

We zijn wereldwijd bekend om ons gevoel voor design en innovatie en om onze marketingaanpak. Hiermee creëren we concepten, nieuwe functionaliteiten, stijlen en sferen en bieden wij onze klanten unieke mogelijkheden om zich in de markt te onderscheiden. 

Jij bent onze nieuwe Junior engineer als je:

 • een afgeronde hbo opleiding hebt in de richting Werktuigbouwkunde
 • SolidWorks beheerst of een ander 3D CAD programma
 • Engels spreekt en schrijft, Duits is een pré
 • kennis hebt van productontwerp en vormgeving op het gebied van kunststof, aluminium en metaal
 • kennis hebt van productiemethodieken zoals spuitgieten, extrusie en stansen
 • jezelf herkent in onze kernwaarden: klantgericht, samenwerken, oplossingsgericht

Deze veelzijdige functie is ideaal voor iemand met een pragmatische en oplossingsgerichte instelling. Je vindt het leuk om ideeën aan te dragen en na te denken over verbeteringen en deze uiteraard ook uit te voeren. Als jij het ambieert, kan het bezoeken van (internationale) klanten en leveranciers op termijn tot de mogelijkheden behoren.

Wat bieden wij?

Coulisse is een organisatie waar gedreven, energieke mensen zich op hun plek voelen. Wij werken transparant en zijn altijd bezig met verbetering en (persoonlijke) ontwikkeling, om gezamenlijk met nog meer plezier en resultaat ons werk te kunnen doen. Coulisse bouwt continue aan een professionele werkomgeving, waar medewerkers zich betrokken voelen en trots zijn op de organisatie. Ook van onze nieuwe collega's verwachten we dat zij een positieve bijdrage leveren aan de goede sfeer binnen ons team. Initiatieven tot verbetering zijn altijd welkom.

Daarnaast bieden wij onder meer:

 • een marktconform salaris
 • 30 vakantiedagen
 • een goede collectieve pensioenregeling
 • reiskostenvergoeding
 • plezierige werksfeer

Op je lijf geschreven?

Wil jij als Junior engineer bij Coulisse aan de slag? Mail dan je cv en motivatie naar working@coulisse.com t.a.v. Catharine Zwartbroek. Een persoonlijke profiel analyse maakt deel uit van onze selectieprocedure.

Heb je vragen over de procedure, over de functie of over ons bedrijf? Neem dan gerust contact op met Catharine Zwartbroek op 0547-855031.