BUSINESS CONTROLLER

Fulltime

In deze nieuwe rol als Business Controller binnen Coulisse vervul jij een keypositie en ben jij de verbindende factor tussen de cijfers en de business. Met jouw heldere en toekomstgerichte visie ben jij als businesspartner in staat commerciële ideeën en kansen te vertalen naar financiële scenario’s. Jij daagt ons management uit en geeft gevraagd en ongevraagd advies als het gaat om complexe financiële vraagstukken. Daarnaast geef jij inzicht in de commerciële performance van onze organisatie en lever jij een belangrijk bijdrage in het maken van de juiste financiële en bedrijfsmatige beslissingen. 

Jouw rol als Business Controller

Als Business Controller werk je nauw samen met de Financial Controller. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de uitvoering en bewaking van het gehele planning- en control proces. Jouw focus ligt op het sparren over en inzichtelijk maken van commerciële kansen en feiten welke jij vertaalt naar de financiële gevolgen.   

Jouw taken

 • Fungeren als businesspartner voor het management inzake prijsstrategieën en het bieden van commerciële prijsondersteuning, je bent daarbij in staat complexe financiële vraagstukken te vertalen naar begrijpelijke rapportages   
 • Inzichtelijk maken van financiële informatie met betrekking tot klanten, contracten en producten (denk aan cashflowrapportages, forecasting, KPI rapportages en marge per project)
 • Bijhouden en analyseren van omzet- en margebudgetten en hierover sparren met de salesmanagers
 • Participeren in projectgroepen waarin onderwerpen besproken worden als kostenbesparingsinitiatieven en de winstgevendheid van projecten
 • Bewaken van de financiële voortgang van (langlopende) contracten

Jouw werkomgeving

Je komt te werken op onze afdeling Finance. Deze afdeling binnen Coulisse bestaat uit twee teams; Accounting en Controlling. Het team Controlling heeft als doel het handhaven van financiële controle binnen Coulisse. Door het verzorgen van het gehele planning en control proces binnen Coulisse, in de breedste zin van het woord, werken we actief aan dit doel. De doelstelling van het team Accounting is het tijdig, volledig en correct verwerken en uitvoeren van alle financiële data en aangiften. Het resultaat van de activiteiten van het Accounting team is de basis voor de activiteiten van het team Controlling.

In jouw positie rapporteer je rechtstreeks aan de Manager Finance, welke lid is van het executive managementteam.

Welkom in jouw nieuwe wereld

Coulisse heeft een nuchtere en dynamische bedrijfscultuur waar eigen initiatief en inzet wordt aangemoedigd. Vooral de open, prettige werksfeer en de ruimte voor ontwikkeling wordt door onze medewerkers bijzonder gewaardeerd.

Bij Coulisse léven we raambekleding. Op basis van de laatste trends en ontwikkelingen ontwerpen we eigen producten en collecties, die we vervolgens over de hele wereld laten produceren en in de markt zetten. Tot ons assortiment behoren onder meer rolgordijnen, plissés, lamellen en vouwgordijnen. Binnen Coulisse zijn er twee bedrijfsonderdelen, waarbij de divisie Components zich richt op het leveren van onze producten in onderdelen voor de maatwerkbranche, en de divisie Do It Yourself (DIY) op het leveren als gereed product voor de doe-het-zelfmarkt. Deze onderverdeling vind je in de gehele productrange terug.

We zijn wereldwijd bekend om ons gevoel voor design en innovatie en om onze marketingaanpak. Hiermee creëren we concepten, nieuwe functionaliteiten, stijlen en sferen en bieden wij onze klanten unieke mogelijkheden om zich in de markt te onderscheiden. 

Jij bent onze nieuwe Business Controller als je:

 • een afgeronde wo opleiding hebt in een Economische of Bedrijfskundige richting (Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Accountancy of een opleiding HOFAM)
 • uitstekend Engels spreekt en schrijft
 • circa 5 jaar ervaring hebt in een vergelijkbare rol in een internationale commerciële organisatie
 • kennis hebt van ERP-systemen (bij voorkeur Navision) en CRM-systemen (bij voorkeur Salesforce)
 • je herkent in onze kernwaarden: klantgericht, samenwerken, oplossingsgericht

 Zie jij jezelf als visionair met een sterk ontwikkeld analytisch vermogen? Beschik je daarnaast ook over een gezonde dosis ondernemerschap en toon je lef en initiatief? Dan maken wij graag kennis met jou.    

Wat bieden wij?

Coulisse is een organisatie waar gedreven, energieke mensen zich op hun plek voelen. Wij werken transparant en zijn altijd bezig met verbetering en (persoonlijke) ontwikkeling, om gezamenlijk met nog meer plezier en resultaat ons werk te kunnen doen. Coulisse bouwt continue aan een professionele werkomgeving, waar medewerkers zich betrokken voelen en trots zijn op de organisatie. Ook van onze nieuwe collega's verwachten we dat zij een positieve bijdrage leveren aan de goede sfeer binnen ons team. Initiatieven tot verbetering zijn altijd welkom.

 Daarnaast bieden wij onder meer:

 • een marktconform salaris
 • 30 vakantiedagen
 • een goede collectieve pensioenregeling
 • reiskostenvergoeding
 • plezierige werksfeer

Op je lijf geschreven?

Wil jij als Business Controller bij Coulisse aan de slag? Mail dan je cv en motivatie  naar working@coulisse.com t.a.v. Catharine Zwartbroek. 

Een assessment maakt deel uit van onze selectieprocedure.

Heb je vragen over de procedure, over de functie of over ons bedrijf? Neem dan gerust contact op met Catharine Zwartbroek op 0547-855031.